Skip to Main Content
 

F1Boss nieuws

  • Weekresultaten GP Azerbeidzjan
    (gepubliceerd maandag 16 september, 14:18)

    Hallo F1Boss deelnemers,

    Het was weer een sensationele vertoning in Azerbeidzjan. Het tweeluik Norris vs Verstappen gaf interessante duels alsmede een temperamentvol onderonsje met impact tussen Sainz en Perez. Laat Aussie Piastri blijken een uitstekend backup plan te zijn als zijn collega het af lijkt te laten weten. 

    Met name door een ongelukkige gele vlag op zaterdag moest Norris op de 15e plaats aantreden. Net na de laatste F1Boss pitstop waar vele deelnemers hun inzet op Norris hadden gezet. Moeten toch op het puntje van hun stoel gezeten hebben tijdens de race.

    Norris laat wederom de superioriteit van zijn McLaren zien, en menigeen moet gememoreerd hebben aan de vroegere races van Verstappen; hoe hij destijds zich als jonge leeuw vanaf de laatste startrij alsnog naar een podium wist te knokken. Een podium zat er vandaag helaas niet in, maar hij troeft toch maar weer  Verstappen met verve af. 

    Ook vooraan was het even stuivertje wisselen. LeClerc die vanaf de start de leiding kaapte, maar later zijn meerdere moest toekennen aan Piastri die indrukwekkend zijn tweede Grand Prix pakt.

    De absolute qlimax kwam toch wel in de één na laatste ronde. Wanneer Sainz en Perez voor de restjes aan het strijden zijn, ontbrekende ruimte om in te voegen, om vervolgens beiden tegen de muur te parkeren. Waarmee McLaren nu daadwerkelijk RedBull gepasseerd is om de constructeurstitel. Beloofd nog een spannende paar laatste races dit seizoen.

    Toch niet onopgemerkt gebleven is dat de vervangende coureurs Bearman (Haas) en Colapinto (Williams), de stoeltjes prima opvullen. Weliswaar profiteren zij ook van de cliffhanger in ronde 50. Toch netjes binnen de puntjes gereden en complimenten waar ze verdiend zijn.

    Zo gaan deze week bij F1BOSS de complimenten naar Harrie Brummel! Hij pakt zijn eerste weekprijs van het seizoen met zijn team PITLANE. Hulde en de champagnedouche van deze week is helemaal voor jou!
     
    Hij houdt Wouter van Limburg met team PhallusObesitas net op 13 punten achter zich. Het zat in de details, maar Wouter is met velen de spreekwoordelijke Phallus deze week. Maar volgende race weer nieuwe kansen!

    Ook een thriller in het algemeen klassement. Zoals eerder vermeld gingen vele deelnemers laatste F1BOSS pitstopronde over op Norris, wat een logische keuze leek. Hield Chris vd Wel zijn poot stijf en hield zijn vertrouwen op zijn Aussie Piastri. Het pakt voor deze week positief uit want KriesChaosss pakt de leiding en trekt een gat van 16 punten op directe concurrent VastenhoutRacing!

    Met nog 7 races is de F1BOSS titel nog ver weg, maar de 3e periode voltrekt zich aankomend weekend al in Singapore. Waar ook nog van alles mogelijk is. Zie deze week bijvoorbeeld Super snelle snuf die net zoals PITLANE 10 plaatsen stijgt in het periodeklassement. Volgende week de ontknoping.

    Tot volgende week!

    De Goldenspot is dan 15

    Groeten,

    De F1 Boss organisatie
    e-mail: f1boss@go4pro.nl
    tel: 06-46314461


     

Je dient aangelogd te zijn om de uitslagen te kunnen zien