Reglement Go4Pro/Superelf 2021-2022

 

1.    Het voetbalspel Superelf wordt georganiseerd door Go4Pro ICT Consulting.

2.    De organisatie ligt in handen van Gert Stegeman, Ton Bronsvoort, Geert Ploeger,

Jan Casteel en Ronald Hollak (technisch beheerder).

3.    De Superelf is een weekspel en begint in het weekend van 11 en 12 september 2021 en duurt tot en met de laatste competitieronde van de Eredivisie op zondag 15 mei 2022.

4.    De Superelf bestaat uit 31 spelronden, 15 voor de winterstop en 16 erna. Een spelronde duurt in principe van maandag tot en met zondag, tenzij anders vermeld (zie hierna punt 6).

5.    De Superelf bestaat uit 6 perioden: 3 voor en 3 na de winterstop. Elke periode omvat 5 spelronden, behalve de laatste die heeft 6 spelronden.

6.    De 1e periode betreft de weken 36 t/m 39 (2021); de 2e periode de weken 41 t/m 46 (2021); de 3e periode de weken 47 t/m 51 (2021); de 4e periode de weken 2 t/m 7 (2022); de 5e periode de weken 8 t/m 13 (2022) en de 6e periode de weken 14 t/m 19 (2022). De 3 perioden in 2022 zijn onder voorbehoud omdat de data (bij aanvang) nog niet exact bekend zijn.

-       Eventuele inhaalwedstrijden in loze weken worden samengevoegd met voor de hand

liggende naburige weken; m.u.v. inhaalwedstrijden uit de weken 32, 33 en 34 (2021).

In week 38 (2021) en 19 (2022) is er een dubbelprogramma die als 2 aparte spelronden verwerkt gaan worden. Het programma van 21 t/m 23 september 2021 wordt aangeduid met week 38-A; het programma van 25 en 26 september 2021 wordt aangeduid met week 38-B. Het programma van 11 mei 2022 wordt aangeduid met week 19-A en die van 15 mei 2021 met week 19-B. Wijzigingen voorbehouden.

7.    Er wordt gespeeld volgens de bijgevoegde vastgestelde spelregels.

8.    In week 35 (2021) wordt de voorlopige spelerslijst bekend gemaakt; de genoemde (fictieve) bedragen kunnen nog fluctueren. In week 36 (2021) wordt de definitieve spelerslijst gepubliceerd met de vaste (fictieve) bedragen. Tijdens de winterstop wordt een nieuwe spelerslijst samengesteld en gepubliceerd.

De winterstop duurt in principe van 24 december 2021 t/m 13 januari 2022.

9.    Je kunt via de Go4Pro-site meedoen door in te loggen op www.go4pro.nl/superelf en je mag zo vaak aan de Superelf deelnemen als je wil. Wil je onder een pseudoniem meespelen, dan is dat mogelijk, maar in dat geval dient ook je eigen naam bij de organisatie bekend te zijn. De naam mag uit maximaal 20 tekens bestaan.

10. Inschrijven kan t/m 11 september 2021 12.00 uur. Het inleggeld bedraagt € 15,00 per deelnameformulier voor het gehele seizoen. Het te betalen bedrag dient overgemaakt te worden naar IBAN-nr. NL 72 SNSB 0773 111 948, t.n.v. J.L.M. Casteel, o.v.v. Superelf en de naam van het team c.q. namen van de teams. Het bedrag dient voor 1 oktober 2021 te zijn overgeschreven. Deelnemers die hun inschrijfgeld niet voor die datum hebben betaald, worden uit de Superelf verwijderd.

11. De gegevens voor het beoordelen van de (veld)positie van de voetballers en voor het bepalen van de puntentelling worden verkregen van de verschillende internetsites, evenals van Teletekst. Bij discutabele gegevens geldt de meerderheid, dan wel beslist de organisatie.

12. Wekelijks wordt de uitslag van de Superelf via de Go4Pro-site bekend gemaakt.

13. Aan het eind van het seizoen worden alle prijzen uitgekeerd (weekwinnaars, periodewinnaars, winterwinnaars en eindwinnaars). Ook is er een poedelprijs. Winterwinnaars zijn de deelnemers die tijdens de winterstop de bovenste 3 plaatsen bezetten. Iedere spelronde is er één weekprijs. Het aantal periode- en eindwinnaars is afhankelijk van het totaal aantal deelnemers.

14. Bij gelijk eindigen wordt het beschikbare prijzengeld gedeeld door de winnaars. Is aan het eind van het seizoen het totaal gewonnen bedrag kleiner dan 1 euro dan wordt dit bedrag niet uitgekeerd. Win je meerdere prijzen, dan worden die aan het eind van het seizoen in één bedrag uitgekeerd.

15. In een spelronde moeten minimaal 5 wedstrijden gespeeld zijn om voor een weekprijs in aanmerking te komen. Vinden er minder dan 5 plaats, dan telt de score wel mee voor de totaalstand en de betreffende periodestand maar wordt er geen weekprijs uitgekeerd.

16. Als door corona-perikelen of anderszins de Eredivisie-competitie niet uitgespeeld wordt, dan worden de prijzen pas uitgekeerd als het Superelf-spel de winterstop heeft bereikt.

17. Door deelname aan de Go4Pro/Superelf gaat je akkoord met dit reglement en de spelregels.

18. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie.

19 augustus 2021

 

Spelregels Go4Pro/Superelf 2021-2022

 

1.    Je kunt aan de Superelf meedoen door een account aan te maken op de Go4Pro-site (www.go4pro.nl/superelf) en in te loggen onder het kopje Superelf.

2.    Van alle 18 clubs die deel uitmaken van de Eredivisie is een spelerslijst samengesteld met fictieve transferbedragen.

3.    In de spelerslijst zijn alle spelers gerangschikt naar hun (veld)positie in het elftal. Het is de bedoeling dat aan de hand van deze lijst het team wordt samengesteld. De aangegeven (veld)positie in de definitieve spelerslijst voor de Superelf blijft de gehele competitie ongewijzigd, ook al is de werkelijke (veld)positie bij zijn club totaal anders. Ongeselecteerde spelers kunnen in de winterstop eventueel wel van (veld)positie veranderen.

4.    De deelnemer stelt vanuit de definitieve spelerslijst een elftal samen aangevuld met vier reservespelers. Er mogen slechts namen voorkomen van 15 verschillende eredivisieclubs. Het team (11+4) dat wordt samengesteld doet tot aan de winterstop mee. (Zie verder punt 9)

5.    Er kan gekozen worden uit drie verschillende spelsystemen:

3-4-3: doelman, 3 verdedigers, 4 middenvelders, 3 aanvallers + elke linie 1 reserve;

4-3-3: doelman, 4 verdedigers, 3 middenvelders, 3 aanvallers + elke linie 1 reserve;

4-4-2: doelman, 4 verdedigers, 4 middenvelders, 2 aanvallers + elke linie 1 reserve.

6.    Iedere deelnemer heeft een fictief budget van 25 miljoen tot zijn/haar beschikking.

Het budget moet besteed worden aan de 11 basis- en de 4 reservespelers, maar hoeft niet in zijn geheel benut te worden. De voor de Superelf gehanteerde bedragen zijn fictief en geven hooguit de verschillen tussen de diverse spelers aan. De bedragen voor de gekozen spelers blijven het gehele seizoen ongewijzigd.

7.    Het team dat is samengesteld blijft onveranderd tot aan de winterstop (zie verder punt 9).  Bij tegenvallende resultaten, schorsingen of blessures, kan de deelnemer geen tussentijdse transfers plegen. Hierop zijn echter 2 uitzonderingen:

A.   Als een speler in de loop van het seizoen wordt verkocht/uitgeleend/verhuurd aan een club buiten de eredivisie, ontslagen wordt, zijn ontslag indient of komt te overlijden, kortom geen contractspeler meer is, dan ben je verplicht een vervanger te kiezen. Dat betekent dus een speler uit dezelfde linie van dezelfde club of van een club die nog niet in het team vertegenwoordigd is. Als de vertrekkende speler een basisspeler is dan wordt de vervanger ook automatisch basisspeler. Bij een reservespeler geldt hetzelfde. Een vervangende speler dient gekozen te worden uit de laatste definitieve spelerslijst. Het spelsysteem mag door de wissel niet gewijzigd worden.

B.   Gaat een vertrekkende speler naar een club in de eredivisie waarvan je al een speler geselecteerd hebt, dan moet je een vervangende speler kiezen van de club die hij verlaat of van een club die nog niet in het team vertegenwoordigd is. De vervangende speler moet dezelfde positie innemen als de vertrokken speler (bijv. verdediger voor verdediger of reservespeler voor reservespeler). Gaat de vertrekkende speler naar een club die de deelnemer niet in zijn/haar team heeft, dan mag de speler gehandhaafd blijven ondanks dat hij intussen bij een andere club speelt (zoals vermeld in de definitieve spelerslijst). Je mag ook een vervangende speler kiezen. In principe mag je niet van spelsysteem wisselen, tenzij dit niet anders kan. Ook blijft het maximumbudget van 25 miljoen van toepassing.

Ontstaat de onder 7-A en 7-B genoemde transfer na het verschijnen van de definitieve spelerslijst, dan is per week de bekendmaking ervan tot donderdags 24.00 uur bepalend voor de Superelf. Een wissel kan dan nog doorgevoerd worden voor het naderende weekend, mits de lopende spelweek niet vervroegd uitgebreid is. Wordt een transfer pas op vrijdag of in het weekend bekend gemaakt dan wordt de betreffende voetballer een spelronde op non-actief gesteld voor de Superelf, ook al speelt, wint en/of scoort hij voor zijn nieuwe club. In dit geval komt de reservespeler voor hem in de plaats.

Als door transferperikelen een speler in één week voor 2 verschillende clubs uitkomt, dan tellen voor die week alleen de punten van de “oude” vereniging. In deze situatie kan er geen beroep gedaan worden op de reservespeler.

8.    Een reservespeler doet in de Superelf pas mee (en kan dus punten scoren) wanneer een basisspeler uit dezelfde linie de gehele wedstrijd van diezelfde spelronde niet heeft gespeeld. Per linie is één reservespeler beschikbaar. Als een club 2 wedstrijden in één spelronde speelt, dan krijgt de speler alleen maar punten voor de wedstrijd die hij meedoet.

 

 

 

 

9.    Tijdens de winterstop mogen de deelnemers 4 wijzigingen aanbrengen. Je mag ook een ander spelsysteem kiezen. Dit is echter niet verplicht. Je mag bijvoorbeeld wel een aanvaller van PSV wisselen tegen een aanvaller van AZ als hierbij de 15 voetballers maar afkomstig blijven van 15 verschillende eredivisieclubs. Het omwisselen van een basisspeler met een reservespeler en omgekeerd geldt als één wissel.

Vertrekt een speler tijdens de winterstop dan wordt dit niet als wijziging meegerekend.

Daardoor kan het voor komen dat je tijdens de winterstop meer dan 4 wijzigingen doorvoert. Zodra de nieuwe definitieve spelerslijst gepubliceerd is, is voor de spelregels van de

Superelf het begrip winterstop ten einde en gelden de spelregels onder punt 7.

10. Puntentelling per speler:      Doelman         Verdediger      Middenvelder  Aanvaller

Winst                                         3                     3                      3                     3

Gelijkspel                                   1                     1                      1                     1

Nul tegen                                   2                     2                      0                     0

Doelpunt                                   10                    7                      5                     3

Strafschop                                 2                     2                      2                     2

Rebound strafschop door

dezelfde speler                         1                      1                      1                     1

Gestopte/gemiste

strafschop                                 2 (wordt er alsnog gescoord in de rebound door dezelfde

       speler, dan toch nog 1 punt)

Genomen gemiste

strafschop                                -2                    -2                    -2                    -2

Eigen doelpunt                         -1                    -2                    -3                    -4

Geel                                          -1                    -1                    -2                    -2

2x geel                                     -3                    -3                    -4                    -4

Rood                                         -5                    -5                    -6                    -6

11. Is er in een wedstrijd door een club meer dan 3 keer gescoord, dan krijgt elke speler die heeft meegedaan 1 punt extra per meer gescoord doelpunt. Voorbeelden: Wint een club met 8-0, dan krijgt elke winnende speler 5 punten extra. Spelen 2 clubs gelijk met 4-4, dan krijgen de spelers van beide clubs 1 punt extra. Verliest een club met 7-5 dan krijgen de verliezende spelers toch nog 2 punten (bovenop de eventueel behaalde andere punten).

12. In bovenvermeld staatje wordt onderscheid gemaakt tussen een doelpunt en een strafschop. Wordt er rechtstreeks gescoord uit een penalty dan geldt voor de score/telling het begrip ‘strafschop’. Scoort dezelfde speler in de rebound, dan levert dat voor die speler maar één punt op. Onder rebound wordt verstaan dat de bal, zonder tussenkomst van andere spelers, alsnog in het doel wordt geschoten.

Alle overige gescoorde goals worden voor de score/telling beoordeeld als zijnde een

doelpunt’. Wordt de strafschop in de rebound alsnog benut door een andere speler, dan geldt dit dus als een gewoon doelpunt.

Pakt of stopt een doelman een strafschop dan levert hem dat 2 punten op; gaat hij er alsnog via de rebound in, dan houdt hij daar maar 1 punt aan over. Wordt een strafschop naast of over het doel geschoten, tegen de paal of lat, dan levert dat voor de doelman eveneens 2 punten op. Onder gemiste strafschop wordt verstaan een penalty die door de nemer naast of over wordt geschoten, tegen de paal of lat, dan wel gepakt of gestopt wordt door de doelman, eventueel in de rebound.

13. Wordt een veldspeler noodgedwongen tijdelijk keeper, dan gelden vanaf dat tijdstip dezelfde regels als bij een doelman. Als zijn elftal de hele wedstrijd de nul houdt dan krijgt een tot doelman gebombardeerde veldspeler 4 punten extra boven de hierboven genoemde 2 of 0 punten, ook al staat hij maar 1 seconde in het doel.

14. Wordt een wedstrijd gestaakt en (later) niet uitgespeeld, dan gelden de statistieken van het gestaakte duel in de spelronde waarin deze plaatsvond. Als een wedstrijd wordt gestaakt en het restant wordt in een andere week uitgespeeld, dan zijn de statistieken, v.w.b. de spelers, van beide gedeelten van toepassing (ook al doen er verschillende spelers mee), en worden deze toegekend aan de spelronde waarin het restant wordt gespeeld. Wordt een (gestaakte) wedstrijd in zijn geheel overgespeeld dan gelden alleen de statistieken van de overgespeelde wedstrijd.

 

19 augustus 2021